Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kutyával a természetben – amikor ő sétál, akkor te is sétálsz

Kutyával a természetben – amikor ő sétál, akkor te is sétálsz A kutyákkal mindennap sétálni kell, ez nem új információ. Viszont folyamatosan ugyanazokat a köröket róni, ugyanabban a kutyafuttatóban játszani, és mindig ugyanazokkal a kutyákkal és gazdikkal találkozni egy idő után unalmassá válhat. Persze nem a kutya számára, hanem számodra. Nézzük, hogy miként csempészhetsz új impulzusokat a közös időtökbe. Nincs nagy varázslat. Új helyekkel. :)

 

A kutyasétáltatás ideális esetben valódi internet OFF - élmény ON program. Amennyiben sétáltatás közben is nyomkodod a telefont unalomból, akkor érdemes elgondolkodni egy ingergazdagabb, vagyis egy új helyszínen, ahol te is felfedezhetsz új, izgalmas dolgokat, részleteket.

Amikor a kutya sétál, te is sétálsz

Persze tudjuk, hogy este a munka után nem lehet csodát tenni, de ha hetente csak egyszer kiléptek a rutinból, és hétvégenként új helyeket fedeztek fel, akkor garantáltan nem fogod elővenni a telefont, vagyis maximum fényképezéshez.

A kutyasétáltatás közben (és erről nem nagyon beszél senki) az is nagyon fontos, hogy a gazdi, azaz Te is jól érezd magad. Hogy neked is adjon valamit az a séta, hogy ne szürküljön bele a mindennapi „meg kell csinálni” teendőkbe. Ehhez pedig új impulzusokra van szükség, amelyekhez legkönnyebben ismeretlen helyek felfedezésével juthatsz. Hiszen ott, ahol még nem jártatok te is rengeteg apró dolgot figyelhetsz meg, és az eddigiektől eltérő élmények érhetnek. Ráadásul a kutyus is sokkal jobban élvezi a sétát, ha a gazdi is lelkes!

Tervezd meg az utat!

Kutyával kirándulni olyan nagyjából, mint egy gyerekkel. Ezért tervezd meg előre az utat és nagyjából a napot is. Ne vágj bele mindenféle tájékozódás nélkül. A saját és kutyád érdekében. Mert lehet, hogy amit épp felfedeznétek az egy vadászterület, esetleg természetvédelem alatt áll, és a négylábúddal nem is tartózkodhatnátok ott. Azért, hogy legyen miből válogatni, összeállítottunk nektek egy linkgyűjteményt, amely Magyarország legjobb „kutyakompatibilis” helyeire kalauzol el titeket.

Nézzük is őket:

Budapest és környéke:

https://welovebudapest.com/toplistak/a-legjobb-kirandulohelyek-kutyaval-budapesten-es-kornyeken/

https://gardenista.hu/2018/12/26/turatippek-a-teli-szunetre-gyerekkel-kutyaval/

Magyarország:

https://femina.hu/utazas/kirandulas-kutyaval/

https://www.utazzkutyaddal.hu/kutyabarat-kirandulohelyek-vizpartok-magyarorszagon/

Különböző városok felfedezése:

https://kutyabarat.hu/kutyas_kirandulas

Személyes kedvencünk:

Nyálat csorgatva (és nemcsak a kutya) néztük végig mi is itthon a kutyákkal a felhozatalt, és rá kellett döbbennünk, hogy a felét se fedeztük fel ezeknek a célpontoknak. Az első hely, amit fel fogunk keresni, az az Öreg Tölgy tanösvény Pest megyében, amely egy 250 éves fáról kapta a nevét, ahol állat, ember egyaránt beleolvadhat a természet csodáiba. 

A kép forrása: kutyabarat.hu

A játékról se feledkezzetek meg

Nincs nagyobb öröm egy kutyus számára, mint amikor egy szűk erdei ösvény egy hatalmas, körbe futkározható tisztásba torkollik! Ilyenkor érdemes elővennetek például a kenderből készült szabadban is tökéletes játékainkat, vagy éppen az utazótálból jól megebédelni, vagy folyadékot magunkhoz venni.

Izgalmas felfedezéseket kívánunk!

 

Csatlakozz a felelős állattartók közösségéhez!
Tartalomhoz tartozó címkék: kutyás cikkek

Keresés